Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, 3 – 9 Ιουλίου 2024

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών, από την Τετάρτη 3 Ιουλίου έως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024.

Αυτό το καλοκαίρι, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Το φετινό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι δράσεις της ΚΕ2024 της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Δελφών είναι οι εξής:

Τετάρτη 3 Ιουλίου, 10:00-11:30:
1. Γιορτή Έναρξης : «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»
Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Πέμπτη 4 Ιουλίου, 10:00-11:30:
2. «Αν ήμουν δέντρο…»
Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Παρασκευή 5 Ιουλίου, 10:00-11:30:
3. «Όσα φέρνει ο άνεμος»
Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

Δευτέρα 8 Ιουλίου, 10:00-11:30:
4. «Ζουζούνια παντού»
Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον
απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες
εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση.

Τρίτη 9 Ιουλίου, 10:00-11:30:
5. «Γιορτή λήξης»
Τώρα που έχεις ξεκινήσει το ταξίδι της ανακάλυψης, σε περιμένουν ακόμη τόσα πολλά! Μια γιορτή για όλα όσα μάθαμε , γνωρίσαμε, ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Υπεύθυνοι Εμψυχωτές: Ιωάννα Φουσέκη, Χαράλαμπος Κρομμύδας

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών, τηλ.. 2265082617 και στο email: mail@vivl-delfon.fok.sck.gr