Ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε για τον «Χαράλαμπο», τον ήρωα που υποδύεται στο Maestro

Ο Γιάννης Τσορτέκης είναι από την Αρτοτίνα Φωκίδας.

www.lifo.gr / 22.11.2022

Ο Γιάννης Τσορτέκης για τον ρόλο του στο Maestro: «Βλέπω τα επεισόδια και πραγματικά ψιλοφρικάρω»

Ο ηθοποιός μίλησε για τον «Χαράλαμπο», τον ήρωα που υποδύεται

Για τον ρόλο του «Χαράλαμπου», του άνδρα που κακοποιεί την σύζυγο και τον γιο του στη σειρά Maestro, μίλησε ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος και τον υποδύεται.

Ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην πιο συγκλονιστική σκηνή της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη όπου η Μαρία Καβογιάννη υφίσταται άγρια ενδο-οικογενειακή βία από τον σύζυγό της «Χαράλαμπο», αποκάλυψε ότι η πρώτη του σκέψη όταν του ήρθε ο ρόλος ήταν να μην το κάνει.

«Την βία που βλέπουμε τώρα, την εισέπραξα ως αναγνώστης διαβάζοντας το σενάριο», ανέφερε ο Γιάννης Τσορτέκης στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχε το «ταξίδι» με τον ρόλο του. «Εντελώς διαφορετικός σε σχέση με τον Χαράλαμπο πάντοτε. Δεν έχω καμία σχέση. Δεν έχω τα θέματα που έχει ο Χαράλαμπος, γι’ αυτό και δυσκολεύτηκα να ταξιδέψω μαζί με αυτόν. Η δυσκολία μου ήταν στο να μπορέσω να το διαχειριστώ, από πού εκπορεύεται μια τέτοια συμπεριφορά. Πώς ένας άνθρωπος φτάνει σε ένα τέτοιο σημείο, ποιοι είναι οι λόγοι», είπε ο Γιάννης Τσορτέκης.

«Νομίζω πως πέτυχα τον στόχο να είμαι ο πιο μισητός ήρωας της σεζόν. Βλέπω τα επεισόδια και πραγματικά ψιλοφρικάρω. Βλέπω τον Χαράλαμπο και λέω «αν είναι δυνατόν». Κυριολεκτώ ότι μου συμβαίνει έτσι. Έτσι μου συνέβη και όταν διάβασα το σενάριο. Το ίδιο μου συμβαίνει και σε πιο έντονο βαθμό. Ο τρόπος που το κινηματογράφησε ο Χριστόφορος είναι πολύ ωμός. Η ωμότητα προκύπτει από τον τρόπο κινηματογράφησης», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ερωτηθείς για το εάν ο ήρωας του θα «μαλακώσει» στα επόμενα επεισόδια, ο κ. Τσορτέκης απάντησε: «Όχι. Όχι επειδή ξέρω κάτι αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν μαλακώνουν. Αυτά τα εκτρώματα όπως ο Χαράλαμπος, για να μπορέσουν να λυτρωθούν οι άνθρωποι που υφίστανται αυτό, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα συμβεί».

«Όλα εκπορεύονται από την παιδική ηλικία. Ο Χαράλαμπος ήταν ένας βάναυσα κακοποιημένος νεαρός, έφηβος, μικρό παιδί, χωρίς αυτό να τον δικαιολογεί στο σήμερα. Αυτό δεν το λέω να τον δικαιολογήσω, γιατί δεν μπορώ», πρόσθεσε.