Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετέχει στο 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών με θέμα «Ο Κινηματογράφος στην Εκπαίδευση», 21 – 23 Οκτωβρίου 2022, Χανιά

Το 35ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) με θέμα «Ο Κινηματογράφος στην Εκπαίδευση» πραγματοποιείται στα Χανιά, 21 – 23 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή και της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας.

Το Συνέδριο που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Cine-Ιστορίες (Κινηματογραφική Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων) περιλαμβάνει Προβολές, Αφιερώματα, Τιμητικές Εκδηλώσεις, Εισηγήσεις, Ομιλίες και Συζητήσεις, Παρουσιάσεις βιβλίων.
Ειδικότερα σχετικά με το θέμα του συνεδρίου «Ο Κινηματογράφος στην Εκπαίδευση» θα γίνουν εισηγήσεις από τον συγγραφέα Στάθη Βαλούκο, τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημ. Παπαδόπουλο, τον Δημ. Σπύρου καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, την Ειρήνη Δελιδάκη, μουσειοπαιδαγωγό, την Θεοδ. Μαλλιαρού, υπεύθυνη Συντονισμού Πλατφόρμας και Επίβλεψης Σχολικών Προβολών, τη Λίνα Μυλωνάκη, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο, όπως όλα τα συνέδρια της ΟΚΛΕ, που προσφέρουν εμπειρίες, γνώσεις και ιδέες για εφαρμογή και στην Ιτέα από την Κινηματογραφική Λέσχη.