Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Διάνοια» το παιδικό βιβλίο «Τα φτερά της φιλίας» της Ματίνας Ζαγκότη, σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου

Η Βιβή Μαρκάτου είναι από το Σερνικάκι Φωκίδας.

Κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο των εκδόσεων Διάνοια «Τα φτερά της φιλίας» της Ματίνας Ζαγκότη, σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου.

Περίληψη

Η ιστορία μάς μιλά για μια μικρή χαριτωμένη πασχαλίτσα, που παρόλο που εξωτερικά έμοιαζε με όλες τις άλλες, ήταν ωστόσο πολύ ιδιαίτερη…

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό που την έκανε να διαφέρει ήταν πως είχε γεννηθεί με ένα αδύναμο φτερό κι έτσι δεν μπορούσε να πετάξει.

Όμως μία απρόσμενη συνάντηση θα της δείξει πως η δύναμη της φιλίας μπορεί να μετατρέψει τις αδυναμίες σε δυνάμεις και πως όταν μοιράζεσαι, όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν!

Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και την αξία τού να μοιράζεσαι…

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο διαφορετικοί εκ πρώτης όψεως ήρωες ανακαλύπτουν πως έχουν πολλά περισσότερα κοινά από όσα νομίζουν. Σύντομα θα ανθίσει μία όμορφη φιλία μεταξύ τους και η ζωή τους θα τους δώσει φτερά… που θα τους κάνουν να ξεπεράσουν κάθε φόβο και πρόβλημα.

Οι θεματικές της ιστορίας είναι η διαφορετικότητα, η δύναμη της φιλίας και της οικογένειας, η φιλαναγνωσία και η αγάπη.

Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση να αγαπήσουν τον εαυτό τους μέσα από την μοναδικότητά τους αλλά και μέσα από τους άλλους. Αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και εμπνέει θετικά μηνύματα θάρρους, αγάπης και πίστης στις ικανότητές μας.

Τι συμβαίνει μέσα στο έργο;

Η ηρωίδα είναι μία πασχαλίτσα… με ένα αδύναμο φτερό. Ενώ είναι πολύ δυνατή στα αθλήματα, αδυνατεί να πετάξει όπως όλες οι υπόλοιπες πασχαλίτσες, πράγμα που την απογοητεύει. Μια μέρα, θα συναντήσει ένα ντροπαλό σκαθάρι και σύντομα μία δυνατή φιλία θα ανθίσει. Η πασχαλίτσα δεν πετάει… Ενώ το σκαθάρι παρόλο που μπορει και ξέρει φοβάται… Θα τα καταφέρει η σπίθα της φιλίας τους… να τους απογειώσει;