Οι νέοι διαβάζουν Γιάννη Σκαρίμπα και παίζουν με τα χαρτονόμουτρά του, θα ακολουθήσει παράσταση θεάτρου σκιών, 6 Αυγούστου 2022, 20.30, Αγία Ευθυμία (Σκαρίμπεια 2022)

Γ

Αγία Ευθυμία: Οι νέοι διαβάζουν Γιάννη Σκαρίμπα και παίζουν με τα χαρτονόμουτρά του (Σάββατο 6 Αυγούστου)

Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2022 συνεχίζονται το Σάββατο 6 Αυγούστου με Γιάννη Σκαρίμπα, αλλά αυτή τη φορά τον λόγο θα τον έχουν οι νέοι. Διαβάζουν, κρίνουν, συζητούν για το έργο του Σκαρίμπα, ζωντανεύουν τους χάρτινους ήρωές του, τον κόσμο του Εικοσιένα, όπως το είδε και μας το ιστόρησε ο Αγιαθυμιώτης συγγραφέας.

Με τη δημιουργική στήριξη των προικισμένων δασκάλων τους γυμνασιόπαιδες και λυκειόπαιδες, παιδιά “φανατικά για γράμματα”, αποφασιστικοί αναγνώστες της λογοτεχνίας στα σχολικά βιβλία και τις δημοτικές βιβλιοθήκες, θα παρουσιάσουν όψεις της γραφής του Σκαρίμπα. Ο λόγος για τη μαγεία του Θεάτρου Σκιών, όπως το δημιούργησε με τη γραφή και τα “χαρτονόμουτρά” του το “τρομερό παιδί” των γραμμάτων μας.

Οι μαθητές Ευαγγελία Κοκκίνου, Ανζελίνα Νταούτι, Χριστίνα Πασαρούγα,  Αριστείδης Τσώκος και Αναστασία Ανδρ. Σολτάτου θα παρουσιάσουν όψεις της γραφής του Σκαρίμπα.

Τη φροντίδα της παρουσίασης έχει ο Δημήτρης Παλούκης (Φιλόλογος-Συγγραφέας).

Θα ακολουθήσει:

Παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης…Κλέφτης»

Μια ομάδα εφήβων προσεγγίζουν και τιμούν το Θέατρο Σκιών και μέσω αυτού τον Γιάννη Σκαρίμπα

Δημιουργία κειμένου: Στέφανος Γιονάς

Καραγκιοζοπαίκτης: Νίκος Τσούρτης

Σε ρόλο έκπληξη οι μικροί: Παναγιώτης, Δημήτρης και Κωνσταντίνος Δουλγερίδης

Συμπράττουν μουσικά: Κατερίνα Κούκου – Θοδωρής Σούφρας

Επιμέλεια παράστασης: Μαρία Κονιτοπούλου (Εκπαιδευτικός)

Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 8.30μ.μ., στον κοινό αύλειο χώρο του σπιτιού που γεννήθηκε ο Σκαρίμπας και του πυρπολημένου σπιτιού-μνημείου, στην Αγία Ευθυμία.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.