Έκθεση Αφισών και Κεραμικών του Πάμπλο Πικάσο, 11 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2024, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Δελφοί)

https://eccd.gr/ekdiloseis/pablo-picasso-ekthesi

ΕΓΚΑΙΝΙΑ – Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, στις 19.00

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σπάνιες, αυθεντικές αφίσες που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο, με την τεχνική της λιθογραφίας, της χαλκογραφίας, του λινόλεουμ και αρκετές από τις οποίες έχει υπογράψει. Όλες οι αφίσες της έκθεσης ανήκουν στον Werner Röthlisberger, παθιασμένο συλλέκτη των αφισών του Πικάσο. Σήμερα έχει στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, τις διακόσιες πενήντα πρωτότυπες αφίσες του Πικάσο, μια παγκοσμίου φήμης συλλογή, η οποία έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στην Ελβετία και τώρα εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην είσοδο της έκθεσης υπάρχει QR code, όπου, σκανάροντάς το και χρησιμοποιώντας τα ακουστικά του κινητού τους τηλεφώνου, οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες για την κάθε αφίσα από τον ίδιο τον συλλέκτη.

Παράλληλα, θα εκτεθούν αντιπροσωπευτικά κεραμικά του Πικάσο από γνωστές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού: κανάτες, πιάτα και βάζα, που μαρτυρούν το πάθος του για την γήινη και ταπεινή ύλη του πηλού και την πανάρχαια τέχνη της αγγειοπλαστικής.

Διάρκεια Έκθεσης: 11 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 – 21.00

Σάββατο/Κυριακή: 10.00 – 18.00.

Επίσκεψη στην έκθεση: 5 ευρώ. Η είσοδος για παιδιά (έως 12 ετών) και σχολικές εκδρομές είναι δωρεάν

Η έκθεση συνοδεύεται από πολυσέλιδο κατάλογο με όλα τα εκτιθέμενα έργα και θεωρητικά κείμενα του Παναγιώτη Ροϊλού και του Τάκη Μαυρωτά, τα οποία προσεγγίζουν την τεράστια προσφορά του Πικάσο στην χαρακτική και την κεραμική, καθώς και ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη, των τελειοθηρικών εκδόσεων ΑΜΜΟΣ.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 10.30

«Πάμπλο Πικάσο, ο μεγάλος ανανεωτής της τέχνης του 20ου αιώνα»

Συντονισμός:

  • Παναγιώτης Ροϊλός, Πρόεδρος του Ε.Π.Κε.Δ., καθηγητής Χάρβαρντ

Ομιλητές:

  • Μιχάλης Αρφαράς, χαράκτης και ζωγράφος
  • Τάκης Μαυρωτάς, θεωρητικός της τέχνης και επιμελητής της έκθεσης
  • Μαρίτσα Τραυλού, κεραμίστρια
  • Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης
  • Ερατώ Χατζησάββα, Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολή Καλών Τεχνών