Παρουσίαση του βιβλίου «Μάνα μου» της Λιλής Γάτη (Εκδόσεις Κυβέρτι), στις 14 Απριλίου 2024, 18.30, στο Δημαρχείο Νέας Αρτάκης

Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση Βιβλίου

Η Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης και οι Εκδόσεις Κυβέρτι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λιλής Γάτη «Μάνα μου» την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 18:30, στο Δημαρχείο Νέας Αρτάκης (Κωνσταντινουπόλεως 45, Νέα Αρτάκη) . 

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν για την, ίσως, πιο σημαντική σχέση στη ζωή μιας γυναίκας, τη σχέση μάνας και κόρης: 

Σμαρώ Δάγγουλα, Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης 

Γερακίνα Μπουρίκα, Συγγραφέας 

Είσοδος ελεύθερη

Το βιβλίο

«Μάνα μου» 

art book/παραμύθι ενηλίκων

«Μαμά, πώς γράφεται το σ’ αγαπώ;»

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την, ίσως, πιο σημαντική σχέση στη ζωή της γυναίκας,

τη σχέση μάνας και κόρης.

Ένας ολόκληρος κύκλος ζωής με φροντίδα, ματαιώσεις, ενθάρρυνση, διεκδίκηση, αυτονομία, συμπόρευση.

Μια μάνα «ράφτρα ελευθερίας» κι ένα παιδί που μαθαίνει να γράφει: Σ’ αγαπώ.

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κείμενο/εικονογράφηση: Λιλή Γάτη

Επιστημονική επιμέλεια/επίμετρο: Ευτυχία Βαρσαμή

Διορθώσεις: Μαρία Γλάρου

Σχεδιασμός εξωφύλλου/σελιδοποίηση/σχεδιασμός έκδοσης: Αριάδνη Μιχαηλάρη

Εκδόσεις Κυβέρτι

πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2023

σελίδες 62

14×21

ISBN: 978-618-86788-0-4

Λ.Τ.: 10,60 ευρώ

Η συγγραφέας

Η Λιλή Γάτη είναι από τα Καστέλλια Φωκίδας και μένει στην Αθήνα, που λατρεύει να μισεί, και τα βράδια φαντάζεται πως βλέπει στον ουρανό περισσότερα αστέρια απ’ όσα αυτοκίνητα βλέπει στον δρόμο την ημέρα.

Αγαπάει τα μικρά ταξίδια σε μουτζουρωμένα χαρτιά, γι’ αυτό γράφει και ζωγραφίζει. 

Πιστεύει πως η τέχνη δεν γεννιέται ως πνευματική πολυτέλεια από δυνάμεις που περισσεύουν, αλλά είναι μορφή εργασίας που καλλιεργεί στον άνθρωπο τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, από την οποία έχει τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Νουβέλας και το Δεύτερο Βραβείο Παραμυθιού σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς της. Έχει διακριθεί με το Ειδικό Βραβείο «Γιώργης Χαλατσάς» στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Στέλιος Ξεφλούδας».

Συντονίζει σεμινάρια και διδάσκει σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενηλίκους και παιδιά.

Επιμελείται, διορθώνει, μεταφράζει κείμενα και βιβλία και αρθρογραφεί.

Είναι μέλος της συγγραφικής-δημιουργικής ομάδας «Σακαράκα».

Κυκλοφορούν τα βιβλία της:

Στο Ηνωμένο Βασίλειο:«My name is Twelve» Byron Publications U.K. (2023).

Στην Ελλάδα: «Μάνα μου» Εκδόσεις Κυβέρτι (2023), «Η συνταγή του χιονιού» Εκδόσεις Εντύποις (2019), «Η βελόνα» Εκδόσεις Εντύποις (2017), «Με λένε Δώδεκα» Εκδόσεις Εντύποις (2016), «Καληνύχτα αστεράκι» Εκδόσεις Εντύποις (2015), «Σαν παραμύθι» Εκδόσεις Εντύποις (2014) και «Εξ αίματος» Εκδόσεις Σαΐτα (2014).

Τα βιβλία της που αγαπάει ιδιαίτερα τα έχει γράψει μαζί με παιδιά: «Παιδιά από αστέρια» σχολεία Τυφλών Καλλιθέας (αφήγηση παραμυθιού στο audio book: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Χρήστος Μπαλτάς, ερμηνεία τραγουδιού: Νατάσσα Μποφίλιου, μουσική: Αναστάσιος Σορώτος, στίχοι: Λιλή Γάτη) (2019) Εκδόσεις Εντύποις, «Το κορίτσι με τα μπαλόνια» Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης, 1ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού (2018) Εκδόσεις Εντύποις, κυκλοφορεί σε δυο γλώσσες (ελληνική γραπτή κι ελληνική νοηματική γλώσσα), «Παίζουμε παραμύθια;» 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (2016) Εκδόσεις Εντύποις.

Η μετάφρασή της: «Οι μύθοι του Αισώπου» (πρωτότυπο κείμενο Elli Woollard, εικονογράφηση Marta Altés, εκδόσεις Pan Macmillan), Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2021).

Από την ομάδα «Σακαράκα» κυκλοφορούν τα παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία: «Δέκα μαύρες γάτες σ’ ένα βιβλίο» (2017) και «Δέκα σκιάχτρα σ’ ένα βιβλίο» (2016), Εκδόσεις Εντύποις .

Συμμετέχει στις συλλογές: «Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής Αντιπολεμικής Ποίησης» Εκδόσεις Κυβέρτι (2024), «Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους» Εκδόσεις Εντύποις (2016), «Έγκλημα στο χωριό» Εκδόσεις OPENBOOK (2013), «Γεια σου φίλε» Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή (2011).

Ο εκδοτικός οίκος

Οι Εκδόσεις Κυβέρτι* γεννήθηκαν από την ανάγκη των ανθρώπων της για τη δημιουργία μιας λογοτεχνικής «κυψέλης» όπου το αδιάκοπο βουητό των λέξεων θα παίρνει μορφή και θα μπορούν ν’ ανθίζουν της ψυχής οι μέλισσες, μέχρι να έρθει η ώρα να πετάξουν απ’ το κυβέρτι μας και να φτιάξουν τις δικές τους στιγμές στο κυβέρτι σας.

Με επίκεντρο τον δημιουργό και το έργο του, φιλοδοξούμε να φτιάξουμε βιβλία διαχρονικά, υψηλής αισθητικής τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο.

*κυβέρτι

ΤΟ (ΑΜ κυβέρτιον, Μ και κυβέρτιν)

[κύβερτον] κυψέλη μελισσών