Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Άγρυπνες νύκτες, φιλιά για πρωϊνό» του Φραντσέσκο Μαντέλι (2021), στις 27 Νοεμβρίου 2023, 19.30, στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

Σάββατο 25/11 στις 7.30 μμ

«Άγρυπνες νύκτες, φιλιά για πρωϊνό» (2021) του Φραντσέσκο Μαντέλι

Ο σύγχρονος Ιταλικός Κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ιτέα

Μια απολαυστική αυτοβιογραφική ιστορία που αναδεικνύει με χιούμορ αλλά και αισιοδοξία τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Ματέο, ένας αρχιτέκτονας με σταθερή δουλειά, είχε πάντα το όνειρο να γίνει καλλιτέχνης κόμικς. Γνωρίζει την Πάολα, μια καταξιωμένη συγγραφέα και σκιτσογράφο, την ερωτεύεται, παντρεύονται και μετακομίζουν στην επαρχία. Εκεί ο Ματέο απασχολείται κατά διαστήματα, ενώ η Πάολα γράφει τη νύχτα και κερδίζει περισσότερα από αυτόν. Έτσι ο Ματέο φροντίζει το σπίτι, τις τρεις κόρες τους ηλικίας 2, 6 και 9 ετών και τα δύο σκυλιά, ενώ δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό του: να δημοσιεύσει το δικό του κόμικ, με ήρωα δικής του εφεύρεσης. Η οικογενειακή ισορροπία αρχίζει να ταλαντεύεται όταν η Σάρα, μια παλιά του γνωστή, του προσφέρει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει το πρώτο του κόμικ, με την προϋπόθεση ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι.

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό best seller μυθιστόρημα του Matteo Bussola.